Voor het eerst twee mannen in de ‘onecht’ verbonden tijdens boerenbruiloft

Een eeuwenoude traditie tijdens carnaval is een koppel ‘in de onecht verbinden’ tijdens een boerenbruiloft. Dit jaar zullen er voor het eerst twee mannen met elkaar in de ‘onecht’ worden verbonden: Angelo Verhoeven en Paul Wuits treden op 16 februari in het Gelderse Alem (aan de Maas boven Den Bosch) in de ‘onecht’. De dresscode is roze. Als huwelijkscadeau wil het koppel graag donaties voor de vijftigjarige Fanfare Alem.

De eerste vermelding van een boerenbruiloft komt uit 1582 in Dresden, waar de Saksische vorst August een boer en een boerin in de ‘onecht’ verbond. Het waren geen boeren, maar als boeren verklede edellieden. Op die manier hoopten ze hun straf te ontlopen voor wat ze het jaar ervoor hadden uitgespookt. Binnen adellijke kringen werd in die tijd geloofd dat ze voor de nieuwe lente zouden worden gestraft voor hun zonden van het jaar ervoor. Omgekeerd zouden als edelen verklede boeren nóg meer straf riskeren, zo geloofden de hoge heren toen. Tegenwoordig hoeven de bruid en bruidegom geen koppeltje te zijn, als ze maar van carnaval houden.

Lees ook:Carnaval van Venetië het meest sprookjesachtige ter wereld
Lees ook:Venetië: het mooiste carnaval
Lees ook:Venetië heeft het mooiste carnaval ter wereld
Lees ook:Lesbische boerin Bertie ‘is multimiljonair’
Lees ook:Opnieuw homo Prins Carnaval hostie geweigerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>