Agenda Roze Activiteiten Amstelring

Het Amsterdamse zorgcentrum De Rietvinck organiseert maandelijks de Roze Filmclub en Café Rosé. Het Café is een grootschalige inloop activiteit en vindt elke eerste donderdag van de maand plaats. De Roze Salon, een kleinschalige activiteit, vindt op de andere donderdagen plaats. Iedereen is welkom. Met muziek, een gesprek, een greep uit de oude doos, actualiteiten, een gast, een verhaal en nog veel meer. Vanaf 1 januari zullen de maandelijkse Café Rosé – en de wekelijkse Roze Salon bijeenkomsten plaats vinden tussen 14 en 16 uur. Daarna bent u van harte welkom nog na te praten en na te borrelen in de Serre van De Rietvinck.

 Al 5 jaar lang organiseert De Rietvinck wekelijks roze activiteiten. Om dit mogelijk te houden zal vanaf 1 januari voor alle activiteiten een eigen bijdrage gevraagd worden. De bijdrage voor de Roze Filmclub inclusief koffie en thee blijft 4 euro per avond en kan contant betaald worden. De bijdrage voor de Roze Salon en de Roze Damessalon inclusief koffie en thee bedraagt 2,50 euro per keer en dient via de Rietvinck Strippenkaart betaald te worden. Café Rosé blijft gratis toegankelijk, maar voortaan moet voor alle consumpties worden betaald, dus ook voor koffie en thee. Dat kan via de pinpas bij de receptie. Als je vaker komt, is de Rietvinck Strippenkaart een aanrader, voor 10 euro bij de receptie te koop. Losse consumpties kunnen met de pinpas bij de receptie worden afgerekend; er kan bij de receptie alleen worden gepind.

Donderdag 8 januari, 12-14 uur Roze Damessalon: De Rietvinck blijft ook het vijfde seizoen van de damessalon de plek om samen te komen. Elke keer bereid een andere deelnemer het thema voor. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. De salon vindt elke eerste donderdag van de maand van 12.00 – 14.00 uur plaats, de eerstvolgende keer op 8 januari. De salon staat open voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deelname kost 2,50 euro per keer (voor de consumpties). Zie het bericht op blz. 4 in deze nieuwsbrief. U kunt zich aanmelden via [email protected]

Donderdag 8 januari, 14-16 uur Café Rosé: Merel Moistra, comédienne of cabaretière? Voornoemde type grappenmaakster zet het publiek graag op het verkeerde been, maar…. Merel Moistra heeft geen verkeerd been. Het zijn allebei, stuk voor stuk, TOP benen. Nee, Merel Moistra gaat het verkeerde been voorbij. Merel Moistra beent graag uit. Merel Moistra gaat tot op het bot. Merel Moistra draait niet om de hete brei heen. Merel Moistra gaat direct voor de hoofdprijs. Merel rukt aan de fundamenten van uw brein. Nee, erger, Merel Moistra IS een Breinfuck …… op Benen! En wat voor benen! Merel komt langs om stukjes uit haar voorstelling ‘Mind Fuck op Wandel Gympen’ te spelen, liedjes te zingen en te vertellen over haar roze achtergrond en het gegeven dat zij als Meisje geboren werd maar dat de dokter, omdat hij een piemeltje zag zitten, ten onrechte concludeerde dat Merel een jongetje was. Na de pauze gaat ze met de zaal in gesprek.

Donderdag 8 januari, 19-21.30 uur Roze Filmclub: ‘Facing Mirrors’ (Iran 2011). Adineh (Eddy) probeert in Iran een paspoort te krijgen om naar Duitsland te gaan. Zij moet vluchten om niet te worden uitgehuwelijkt door haar strenge vader. Ze stapt in een passerende taxi. Rana, de chauffeur blijkt een traditionele islamitische vrouw wier echtgenoot in de gevangenis zit. Zij helpt Adineh richting de grens tot ze ontdekt dat Adineh transgender is en in Duitsland een geslachtverandering wil ondergaan. Rana raakt dan in paniek. Zeer treffend gespeelde film waarin je lotgenoot wordt van eenzaamheid van de onbegrepen Adineh.

Donderdag 15, 22 en 28 januari, 14-16 uur Roze Salon. Op de 22e als thema: Zaken rondom het levenseinde, met als gast: Wilma den Uijl van Roze Uitvaart.

Donderdag 22 januari, 14-16 uur Roze Leesclub: boekbespreking van ‘de Sneeuwkoningin’ van Michael Cunningham.

Lees ook:Merel Moistra in het Betty Asfalt Complex
Lees ook:Activiteiten april Oud Roze in Amsterdam
Lees ook:Oud Roze Amsterdam: roze activiteiten eind december en januari
Lees ook:Roze Activiteiten in maart bij Amstelring Amsterdam
Lees ook:Roze café in bejaardentehuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>