Zonder Stempel: website voor LHBT’s met verstandelijke beperking

LHBT’s met een verstandelijke beperking hebben een eigen website gekregen: ‘Zonder Stempel‘. Op deze site vinden zij informatie over de zestien ontmoetingscafés die het COC in heel Nederland organiseert. Daarnaast is op de vernieuwde site informatie te vinden voor begeleiders, familie en vrienden van deze groep. Verder is er een Facebookpagina waar LHBT’s met een verstandelijke beperking elkaar virtueel kunnen ontmoeten.

Vaak worden zij geconfronteerd met een dubbele discriminatie: wegens hun beperking en wegens hun seksuele voorkeur of gender-identiteit. Begeleiders staan daar nogal eens negatief tegenover of weten er te weinig van, in instellingen worden vaak harde grappen en nare opmerkingen over LHBT’s gemaakt en in veel roze gelegenheden wordt de groep genegeerd. Alles bij elkaar leidt vaak tot een sociaal isolement van roze verstandelijk gehandicapten. De website kwam er op initiatief van COC Nederland, dat samenwerkt met de vereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking (LFP), Villans en kenniscentrum Langdurige Zorg in het project Begeleiden Zonder Stempel.

Lees ook:‘Begeleiding zonder Stempel’ – instrumentenbox LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:Oranje Fonds doneert COC voor LHBT’s met verstandelijke beperking
Lees ook:COC Limburg genomineerd voor gouden mensenrechtenprokkel 2016
Lees ook:Ondermaatse begeleiding homo’s met verstandelijke beperking
Lees ook:COC Limburg wint zilveren mensenrechtenprokkel 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>