Amsterdam Gay Leather Pride 2014

Donderdag 23 tot en met zondag 26 oktober vindt in de hoofdstad de 19e editie plaats van de Amsterdam Gay Leather Pride. De jaarlijkse Gay Pride in augustus is voor alle LHBT’s, de leerversie richt zich op de leer- en fetisj scene. Wat beide events helaas gemeen hebben, zijn de omwegen die je op het web moet bewandelen om bij de ‘juiste’ site uit te komen. Dit jaar kreeg de Leatherpride concurrentie van de Amsterdam Fetish Pride tijdens Hemelvaart. ‘Desondanks blijft het een vaste waarde op de Amsterdamse gay- en fetisj-agenda en worden ook dit jaar duizenden fetisj-liefhebbers in de hoofdstad verwacht’, belooft de aankondiging. Door de komst van de European Mister Leather Contest (ECMC) krijgt deze editie extra glans.

In 1995 vierde Motor Sportclub Amsterdam (MSA) zijn dertigste verjaardag met een mega feestweekend in een uitverkocht Hotel ArenA. Meer dan duizend enthousiaste bezoekers uit binnen- en buitenland bewezen dat de hoofdstad rijp was voor een eigen Leather Pride. Het jaar erop organiseerde leer- en fetisjwinkel RoB de eerste editie.  De bars en shops in de Warmoesstraat vormen het hart van de Amsterdamse leer- en fetisj scène en organiseren uiteenlopende party’s. De straat is één van de oudste van Amsterdam, maar de leerscene had te lijden onder een reeks sluitingen. Inmiddels is de straat helemaal terug op de roze kaart, na de heropening van Argos, Eagle, Dirty Dicks en Warehouse (voorheen ClubFuXXX). Ook op andere locaties in de stad zijn er feesten en thema-avonden, zoals in de Spijker en Club Church in de Kerkstraat en de Web en Coockoo’s Nest bij de Nieuwezijds Kolk.

Lees ook:Leather Pride Amsterdam 2015
Lees ook:Leatherpride Amsterdam 2012
Lees ook:Amsterdam Leather Pride 2013
Lees ook:Leather Pride Amsterdam 2016 – donderdag 27 t/m maandag 31 oktober
Lees ook:Fetisj Pride Keulen 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>