Eerste editie Rotterdam Pride

Donderdag 25 tot en met zondag 28 september beleeft Rotterdam de eerste editie van Rotterdam Pride (2015: klik hier). De havenstad maakt zich op voor vier dagen feest. De Keerweer Parade, al jaren een succes in de havenstad, wordt als mede-initiatiefnemer onderdeel van deze eerste editie. Naast het bekende Hollands meezingfeest is er ruimte voor cultuur, discussie en zichtbaarheid, iets waar voor Rotterdam als tweede stad nog aan wil werken.

Er zijn een aantal tentoonstellingen, waaronder de outdoor Pride Photo Awards. Donderdag vindt in het nieuwe Lantaren-Venster de aftrap van Rotterdam Pride plaats, met aansluitend afterparty’s in de stad. Vrijdag zijn alle aangesloten organisaties en locaties open en vindt de eerste stadstour plaats op de fiets. ‘s Avonds is er op de Keerweer Parade de traditionele Songfestival-avond, met Marga Bult, Glennis Grace en Pelmelay. Zaterdag zijn alle locaties ook open en organiseren eigenfeestjes, zoals het Roze Ontbijt bij COC Rotterdam.

Er zijn twee straatfeesten: de Keerweer Parade (met ‘s middags een travestie-competitie) en de Van Oldenbarneveltstraat Party (met Totally, dj’s, live performers en dansers). Beider straatfeesten zijn gratis en duren tot 23.00 uur. Aansluitend zijn er een aantal afterparty’s. Ook op zondag zijn de meeste locaties en tentoonstellingen open. De Van Oldenbarneveltstraat is dan gevuld met tientallen kraampjes met eten en drinken. De Keerweer Parade sluit Pride Rotterdam af met aanstormend talent en Danny de Munk.

Lees ook:Keerweer Parade in Rotterdam
Lees ook:Rotterdam Pride start op vrijdag 23 september met de Pride Walk
Lees ook:Rotterdam Pride opent met Pride Walk
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2012
Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>