Club iT opende 25 jaar geleden haar deuren

De roemruchte club iT in Amsterdam opende 25 jaar geleden haar deuren. Op 7 september 1989 opende Manfred Langer (1952 Wenen- 1994) de club aan de Amstelstraat. Na twee jaar RoXY (1987-1999) vond Langer het hoogste tijd voor een tweede extravagante club. Oorspronkelijk was sprake van The Tiger Club en dit werd mysterieus aangekondigd met posters met de tekst ‘iT is coming’. Later werd de naam iT gekozen; dat bekte lekkerder dan The Tiger Club. De iT kwam in een bioscooppand, het Flora Theater.

In september 1980 werd hier Flora Palace geopend, met onder meer de roze avond ‘Hey are hou gay, see you on monday’. In 1986 werd dit discotheek Bi-Bop en in 1989 de iT. De club was tot ver over de landsgrenzen beroemd. Naast veel bekende nederlanders kwamen ook celebs als Grace Jones, Eddie Murphy en Boy George. Na het overlijden van Manfred Langer in 1994 werd de iT minder populair. In juni 1999 hield de politie een massale inval, arresteerde twaalf mensen en nam een grote hoeveelheid drugs in beslag. Daarop ging deiT op slot, maar na protesten mochten de deuren in oktober 1999 weer open, maar de hoogtijdagen waren voorbij. In 2004 ging de stekker eruit en in 2005 werd de iT failliet verklaard. In 2005 werd het pand gesloopt en opnieuw opgebouwd. Sinds 2010 gaat de club door het leven als Club AIR.

Lees ook:Nieuwe homodisco It komt er niet
Lees ook:Potten -en flikkerdisco De Trut ter ziele
Lees ook:Chez Nous Den Bosch gesloten
Lees ook:Homobar April bijna klaar
Lees ook:Homo’s opgepakt in Saoedi-Arabië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>