Single weet zich niet te gedragen in de zomer

@Erik Feenstra

Singles gaan massaal naar strandfeesten, zomermarkten en festivals en zien dat als dé plek om een nieuwe liefde te ontmoeten. Datingsite Relatieplanet.nl ondervroeg meer dan 1000 singles naar hoe zij zomerse festivals en evenementen gebruiken in hun zoektocht naar de ware. En wat blijkt? Meer dan de helft weet zich niet te gedragen in de zomermaanden en vindt het moeilijk om te laten merken dat ze single zijn. Maar als het dan tóch intiem wordt, duikt bijna de helft van de singles het liefst de bosjes in (bron: persbericht).

Volgens het onderzoek gaan bijna alle singles na afloop met een goed gevoel terug naar huis. Van tevoren voelen ze zich wel een tikkeltje onzeker en ze vinden het moeilijk om ervoor uit te komen dat ze single zijn. Toch zetten ze alles op alles om hun doel te bereiken: een nieuwe liefde. Ze laten niets aan het toeval over en zorgen ervoor dat ze er tiptop uitzien, voor ze zich onderdompelen in het zomerse feestgedruis. Bijna de helft shopt massaal een nieuwe garderobe bij elkaar en bijna een kwart meet zichzelf een nieuw kapsel aan. Vooral mannen willen goed gekapt voor de dag komen. Belangrijk voor een single is complimentjes geven. Singles krijgen het liefst complimentjes krijgen over hun ogen en hun lach, blijkt uit het onderzoek. Ook complimenten over humor zijn geliefd, vooral bij mannen. Vrouwen ontvangen, liever dan mannen, een compliment over hun ogen. Een paar tips voor een succesvolle (na)zomer:

Succesvol complimentjes geven vraagt om een intiem onderonsje. Even bijkletsen met elkaar of misschien stiekem iets meer. Bijna de helft van de singles zoekt deze zomer hiervoor het groengebied op en vier op de tien singles doet dit liever gewoon lekker tussen de mensen. Opvallend is dat vooral mannelijke singles graag de bosjes induiken (56,4% tegenover vrouwen 39,2%), waarbij de vrouwelijke single liever in de menigte blijft (48,5% tegenover mannen 30%). De grootste afknapper blijkt voor bijna de helft van de singles slecht ruiken. Daarna knappen vrouwen vooral af op het drinken van teveel alcohol en mannelijke singles maken rechtsomkeert bij een rokende vrouw. Wanneer singles deze zomer op stap zouden mogen met een BN’er, dan zijn Ruben Nicolai en Anouk favoriet, en daarnaast Georgina Verbaan en Waylon.

Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn
Lees ook:Schaamte overheerst bij eerste keer seks
Lees ook:Zomerkriebels: een op drie singles wordt sneller verliefd in zomertijd
Lees ook:50-plussers vooral op zoek naar ware liefde, avontuur en veel vrijheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>