Amerika: LGBT’s voelen zich minder senang dan hetero’s

De laatste jaren boeken de LGBT’s in de Verenigde Staten grote vooruitgang richting gelijke rechten, maar op één punt is een groot verschil te zien: op het gebied van well-being. Roze Amerikanen voelen zich minder senang dan hetero’s. Dat is de uitkomst van een enquête, de Gallup-Healthways Well-Being Index survey.

Met name LBT-vrouwen voelen zich minder goed in hun vel zitten dan hetero seksegenoten: 57 tegen 63; bij roze mannen is het verschil met 59 tegen 61 kleiner. De vragenlijst bevatte vijf uitgebreide categorieën: financiën, geestelijke gezondheid, sociaal, samenleving en doelen.  Vooral op geestelijk gebied scoorden de LBT-dames beduidend lager: 26 procent tegen 33 bij de hetero’s. Bij deze categorie werden vragen gesteld over alcohol, drugs, roken, ziektes, sporten en eetgewoontes. Het telefonische enquête werd de eerste helft van dit jaar werd gehouden onder 2.964 LGBT’s en 81.134 hetero’s van boven de 18, in alle staten van de VS.

 

Lees ook:VS: homo’s vaak minder kerks dan hetero’s
Lees ook:Homo’s minder positief over eigen woonbuurt dan hetero’s
Lees ook:Homo’s voelen zich vaker onveilig dan hetero’s
Lees ook:Kwart Britten en helft Britse jongeren ‘niet 100% hetero’
Lees ook:Homo’s verdienen minder dan hetero’s, lesbo’s verdienen meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>