Sobere en ingetogen Roze Maandag na vliegramp Oekraïne

Roze Maandag in Tilburg is maandagmiddag ‘sober en ingetogen‘ van start gegaan, vanwege de vliegramp in Oekraïne. Dat was de wens van burgemeester Noordamus. Maandagochtend tekende hij als eerste het condoleanceregister voor slachtoffers in het stadskantoor. Ook Roze Maandag-organisator Naud van de Wijngaart tekende het register.

Noordamus zei niet te hebben overwogen het feest te schrappen, wel vond hij dat het er dit jaar minder extravagant en minder luidruchtig aan toe moet gaan, iets waar de organisatie alle begrip voor had, aldus de burgemeester. ‘Roze Maandag met een rouwrandje‘, zei Paul van Loon, vice-voorzitter van stichting Roze Maandag. De burgemeester opende de feestdag om 13.00 uur op een afgeladen, muisstil Pieter Vreedeplein.  In zijn toespraak vroeg hij om een moment van bezinning.

Lees ook:Gay Village Tilburg blijkt stunt Roze Maandag
Lees ook:Roze Maandag trekt minder bezoekers
Lees ook:Stichting Roze Maandag krijgt eindelijk eerste vrouwelijke voorzitter
Lees ook:Stichting Welzijn Ouderen Arnhem krijgt als eerste welzijnsorganisatie de Roze Loper
Lees ook:Laatste kans aanmeldingen Roze Zaterdag 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>