Transman wint Mr Gay-verkiezing

In de Verenigde Staten heeft een transman voor het eerst een Mr Gay-verkiezing gewonnen. In de stad Philadelphia won de 33-jarige Lou Cutler van dertien andere concurrenten. ‘Het is best moeilijk om een transman te zijn’, verzuchtte Cutler na zijn overwinning. ‘Maar ik ben trots op hoe ik ben: daar heb ik hard aan gewerkt.’

Hij noemt zijn overwinning een droom die uitkomt: ‘Het is belangrijk voor me om naar buiten te treden als homo en als transman, om te laten zien dat trans-personen verschillen van elkaar.’ Het is een droom die uitkomt, aldus Culter, ‘waardoor ik het gevoel heb dat ik deel uitmaak van deze community en zichtbaar ben.’

Lees ook:TranScreen Amsterdam – 13-17 september
Lees ook:Transgender op het witte doek: nieuwe editie TranScreen Filmfestival
Lees ook:InClusion – Presentatie transgender campagne #yestotruecolours
Lees ook:Derde transman zwanger
Lees ook:InClusion at the Manor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>