Hedwig and the Angry Inch in Kleine Komedie Amsterdam

Dinsdag 24 tot en met zondag 28 juni is De Kleine Komedie in Amsterdam het domein van ‘Hedwig and the Angry Inch‘, een punkrockmusical over een transseksueel in Berlijn tijdens de val van de Muur, op zoek naar de perfecte wederhelft. De ‘tragikomische, kleurrijke en muzikale onemanshow’ vertelt het verhaal van de in Oost-Berlijn geboren Hedwig, die als drag queen toert langs goedkope Amerikaanse eettenten.

Ze is half man half vrouw, met een geslachtsorgaan dat niet meer is dan een angry inch. In Berlijn en New York had de show veel succes. De Duits-Nederlandse entertainer, zanger en acteur Sven Ratzke wordt ondersteund door vijf muzikanten op het podium. De show begon oorspronkelijk in 1998 als Off-Broadway productie in New York en werd in 2001 verfilmd.

Lees ook:David Bowie in Berlijn
Lees ook:Dalida barfuß in Betty Asfalt Complex
Lees ook:Hans Klok met vernieuwde Vegas Show
Lees ook:Karlheiz Bohm, Sissi-keizer en Fassbinder coryfee, is overleden
Lees ook:Soapacteur homorol vaak op straat uitgescholden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>