WorldPride 2014 in Toronto

@Erik Feenstra

Kent roze Europa de jaarlijkse Europride – dit jaar voor de 19e keer in Oslo en over twee jaar in Amsterdam – de roze Globe kent WorldPride. Het evenement werd voor het eerst in 2000 in Rome gehouden, in 2006 in Jerusalem en in 2012 in Londen, waar het in dat Olympische en Queen Jubilee jaar samenviel met Europride. Dit jaar is Toronto de gaststad. In 2009 trok de jaarlijkse Gay Pride in de Canadese metropool een slordige miljoen bezoekers.

Oegandese homo-activisten krijgen granted visitors visa om de Human Rights Conference bij te wonen, één van de onderdelen van WorldPride. Maar er is veel meer: street parades, straatfeesten, street fairs, tien open air stages met live optredens, met als doel roze wereldburgers van over de hele wereld bij elkaar te brengen en eigen verleden en heden te vieren en aan de toekomst te werken. Musea, galerieën en culturele instellingen bieden een uitgebreid cultureel programma, er zijn debatten, drag artiesten, een Black Queer Youth programma, kindervertier en Family Pride. Hoogtepunt is de World Pride Parade op 29 juni.

Lees ook:Gay Prides en roze feesten april-juni 2014
Lees ook:Pride weekend in veel wereldsteden
Lees ook:Juni: gay-pride maand bij uitstek – de grote steden op een rij
Lees ook:Hét weekend van de Gay Prides
Lees ook:Gay Pride: ‘The March’ in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>