Londen krijgt regenboog-zebrapad tijdens de London Pride

Tijdens de London Pride in London, eind deze maand, krijgt de Britse hoofdstad een Rainbow Crossing, een zebrapad in de regenboogkleuren. Het komt in de buurt van Trafalgar Square, bij het kruispunt Pall Mall East en Suffolk Street, op een plek waar de London Pride Parade op 28 juni langskomt. Conservative MP Mike Freer kwam met het idee, dat hij had opgepikt op een pride event in Tel Aviv.

Hij vindt het ‘a wonderful symbol of London’s vibrant LGBT-community‘, zeker in het jaar dat in Engeland en Wales het huwelijk werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. De London Police waarschuwt dat het geen officiële oversteekplaats voor voetgangers is en dat er geen stoplichten staan.  Regenboog-zebrapaden zijn niet nieuw, maar lagen eerder ook al in Canada, Australië en Noorwegen, en in vereenvoudigde vorm vorm jaar op Roze Zaterdag in Utrecht. Ideetje voor Roze Zaterdag in Eindhoven?

Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:Engeland krijgt 29 maart homohuwelijk
Lees ook:Aartsbisschop Canterbury spreekt zich uit voor homohuwelijk
Lees ook:UK: start brexit op derde verjaardag homohuwelijk in UK
Lees ook:Elton John en zijn partner gaat trouwen ‘om een voorbeeld te stellen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>