Roze Week Alkmaar 2014

Vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 mei vindt de vijfde editie plaats van Roze Week Alkmaar (2015: klik hier). De week is inmiddels een begrip in en rond de kaasstad en staat bol van roze activiteiten. Op vrijdagochtend tijdens de wereldberoemde kaasmarkt opent een prominente Nederlander de week door de ‘kaasbel’ te luiden en worden er ballonnen in de kleuren van de regenboog uitgedeeld en opgelaten. Thema dit keer is ‘Kleur bekennen’. Hiermee ‘laten we zien dat in de Roze Week de nadruk niet alleen op roze ligt, maar dat alle kleuren meetellen. Kortom de roze week is er voor iedereen’, vindt de organisatie.

De rest van de week vult het programma zich met activiteiten; Theater Aan Z verzorgt voorstellingen voor alle scholen in en om Alkmaar, de stichting Meer dan Gewenst verzorgt een speeddate en schrijfster Sara Koster geeft een lezing, een roze-debat in de bibliotheek, Gaynight bij JT bioscopen, een roze viering en verschillende feesten in 1811 Dance & Drinks: ‘Back in White’  op zaterdag 24 mei, de Karaoke Pop Night op woensdag 28 mei en ‘Garbo gaat Vreemd’ op de slotavond, zaterdag 31 mei. De week wordt afgesloten met een Grachtenparade waarbij een bonte stoet boten door de Alkmaarse Grachten en het Noord-Hollands Kanaal varen. Zaterdag 24 mei beleeft de binnenstad de tweede editie van het Sambafestival Alkmaar (de vorige was in 2008). Net zo min roze, maar ook leuk: Alkmaar City Run By Night op woensdag 28 mei, de avond voor Hemelvaartsdag.

Lees ook:Roze Week Alkmaar 2014
Lees ook:Inschrijving Grachtenparade Roze Week Alkmaar 2014
Lees ook:Roze Week Alkmaar 2015
Lees ook:Roze week bij COC Alkmaar
Lees ook:Karaoke Night bij COC Alkmaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>