Dolly Bellefleur genomineerd voor cultuurprijs

Dolly Bellefleur is genomineerd voor De Olifant 2014, een cultuurprijs voor Kennemerland van het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant. De jury heeft vijf kandidaten genomineerd die ‘een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het cultuurklimaat van Kennemerland’. Er zijn twee prijzen te winnen: een publieksprijs en een juryprijs. Ruud Douma, alias Dolly Bellefleur, ‘de Haarlemse stedenmaagd’, is volgens de jury ‘geen doorsnee travestie-artiest, uitgekauwde deuntje play-backend in een jurk, maar een alter ego dat Douma al ruim twintig jaar met veel zorg en toewijding cultiveert’.

Dolly werkt al jaren aan de verbetering van de positie van de roze medemens, aldus de jury, en werkt eraan mee Haarlem als homovriendelijke stad, met een tolerant imago, in de spotlights te zetten. Afgelopen jaar schreef ze een loflied op Haarlem, dat ze zong toen de nieuwe koning Haarlem aandeed. Sinds 1 november is Bellefleur nachtburgemeester van Haarlem. In die functie wil ze onder meer een Museumnacht organiseren.  De prijs wordt maandag 26 mei uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Philharmonie in Haarlem. Stemmen: zie website.

Lees ook:War on Drags: Facebook poeiert Dolly Bellefleur eruit
Lees ook:Haarlem liever geen koploper in homoland
Lees ook:Bestuurslid COC Haarlem Vrijwilliger van het Jaar
Lees ook:Dolly Bellefleur in Concertgebouw
Lees ook:Dolly Bellefleur met La Cage au Dol in Philharmonie Haarlem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>