Galakoor, Nederlands enige klassieke gaykoor, debuteert met Johannes Passion

Op zaterdagavond 15 maart maakt Galakoor uit Amsterdam zijn debuut met de uitvoering van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach (2015: klik hier). Galakoor is het eerste klassieke koor voor homoseksuele mannen en vrouwen en al hun vrienden in Amsterdam. In Parijs, Berlijn en London bestonden dergelijke koren al, maar in Nederland nog niet. Het debuutconcert wordt op zaterdagavond 15 maart gehouden in de Dominicuskerk, Spuistraat 22 in Amsterdam. Aanvang 20.00 uur (bron: persbericht).

Samen met het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me, en begeleid door het barokorkest Concerto Armonico bijt het Galakoor het spits af in een reeks van jaarlijkse Passie-uitvoeringen tot aan Pasen door het hele land. Solisten bij deze uitvoering zijn Falco van Loon (evangelist), Heleen Koele (sopraan), Wiebe Pier Cnossen (Christus), Oscar Verhaar (altus), Gerben Houba (tenor) en Sinan Vural (bas). De uitvoering staat onder leiding van dirigent en oprichter Yt Nicolai. Een dag later – zondagmiddag om 15.00 uur – is er een tweede uitvoering in de Bergkerk in Deventer. Voor beide concerten bedraagt de toegangsprijs 18 euro (voorverkoop) en 21 euro op de dag van uitvoering (studenten 12,50 euro). Kaarten kunnen tot 10 maart via [email protected] worden besteld. Het volgende project van Galakoor is het Requiem van Mozart in november 2014. Galakoor zoekt hiervoor nog zangers in alle stemgroepen.

 

 

Lees ook:Johannes Passion door Galakoor op 21 en 22 maart
Lees ook:Herinnering: concert Galakoor in Amsterdam
Lees ook:Galakoor zoekt zangers met passie!
Lees ook:Concert Galakoor 28 januari 2018
Lees ook:Galakoor zingt Messiah van Händel

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Galakoor, Nederlands enige klassieke gaykoor, debuteert met Johannes Passion

 1. Robertjan Reininga

  Ik ben zeer geïnteresseerd in het Requiem van Mozart. Tenor, met zangerervaring. Hoe kom ik in aanmerking?
  Robertjan Reininga
  Anne Frankstraat 69
  1018 DM Amsterdam
  06-30077898

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Ik denk dat je niet hier, maar bij Galakoor zelf moet aankloppen: http://www.galakoor.nl/

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>