Thema Amsterdam Gay Pride 2014: Listen

Maandag 6 januari is in een bomvol Eetcafé 100%Zuidoost de nieuwe Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) gelanceerd. De komende maanden worden besteed aan ‘het optuigen van een nieuwe organisatie’, aldus AGP, onder leiding van Irene Hemelaar. Naast speeches en optredens werd het thema bekendgemaakt voor de Gay Pride 2014: ‘Listen’.

Nadat vorig jaar de nadruk op historie lag, met ‘Reflect’  als thema, ligt de focus dit jaar op hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren. ‘Om elkaar te horen, en te begrijpen wat we willen zeggen’, maar ook: ‘naar jezelf luisteren, op je eigen kompas varen’. Alleen dan ‘kan wederzijds begrip ontstaan, kunnen we nader tot elkaar komen en kunnen we bergen verzetten.’ De Pride is van zaterdag 26 juli tot en met zondag 3 augustus, met de Canal Parade op zaterdag2 augustus. Aanmelden voor de Botenparade kan vanaf begin februari via amsterdamgaypride.org.

Lees ook:PostNL partner van Amsterdam Gay Pride 2014
Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari
Lees ook:Thema jubileumeditie Amsterdam Gay Pride: ‘Share’
Lees ook:Veel steden in buurlanden hebben een eigen Gay Pride
Lees ook:Inspiratiebijeenkomst ‘Jezelf kunnen zijn in Amsterdam’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>