Irene Hemelaar (Amsterdam Gay Pride) genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar

Op 14 januari zet het Parool de Amsterdammer van het Jaar 2013 in het zonnetje. Onder de tien genomineerden prijkt Irene Hemelaar. In de tien jaar dat de prijs bestaat, is dit pas de tweede keer dat een roze medemens is genomineerd. Iedereen kan tot vrijdag 10 januari 12.00 uur op de site van het Parool stemmen op twee kandidaten. Zondag 12 januari wordt de winnaar bekendgemaakt in de Stadsschouwburg Amsterdam.

‘Fotograaf Jan van Breda heeft mij bij de redactie van het Parool voorgedragen als kandidaat, omdat de Amsterdam Gay Pride onder mijn vleugels steeds meer over de inhoud gaat’, schrijft Hemelaar op haar website. Sinds zij aan het roer staat, is er geen gedoe meer over financiën, interne ruzies of vergunningen. Ze wist zelfs de voetbalboot van de KNVB binnen te halen op de Canal Parade. ‘Emancipatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is nooit klaar’, zegt Hemelaar. ‘Met de Amsterdam Gay Pride laten we ieder jaar aan de hele wereld zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is.’ Dit jaar wist Hemelaar het grootste Gay-evenement van de wereld (aldus AT5) binnen te halen: Europride, dat in 2016 in de hoofdstad plaatsvindt.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start
Lees ook:Irene Hemelaar onderscheiden voor inzet LHBT’s en vrouwen
Lees ook:Amsterdam Gay Pride wil eigen naam veranderen
Lees ook:Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:KNVB en FIFA sluiten Verdrag van Amsterdam tegen discriminatie in het voetbal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>