Eerste homohuwelijken op Hawaii

Hawaii maakt zich op voor de eerste homohuwelijken. Vorige maand ondertekende de gouverneur van de Amerikaanse eilandenstaat de wet die het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht. In de nacht van zondag op maandag, 0.01 uur plaatselijke tijd, zullen de eerste koppels met elkaar trouwen.

Andere paren moeten wachten tot 8 uur, wanneer het State Health Department opengaat. ‘Uiteindelijk worden al die mensen zichtbaar voor zichzelf en de hele wereld, die tot nu toe onzichtbaar moesten blijven’, zei gouverneur Neil Abercrombie, toen hij de wet ondertekende.

Lees ook:Homohuwelijk nu ook op Hawaii
Lees ook:Oregon krijgt mogelijk eerste vrouwelijke LGBT gouverneur van de VS
Lees ook:In tachtig landen is het voor homo’s niet goed toeven
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Maine
Lees ook:Partnerregistratie in Ierland een feit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>