Homocafé De Engel nog even open

Café De Engel aan de Amsterdamse Zeedijk nummer 21 moet dicht. Dat meldt NV Zeedijk, eigenaar en verhuurder van het pand waarin het homocafé zit. De eigenaar van het café heeft al langere tijd betalingsachterstanden.  Eigenlijk had de tent maandag leeg moeten zijn opgeleverd, maar het café krijgt nog twee weken respijt: tot 9 december. De voorzieningenrechter heeft de kroeg nog tot dan de tijd gegeven. Het café meldt op Facebook de komst van Sinterklaas op vrijdag 29 november en ‘Dre’s Angels’  op zaterdag 7 december: waarschijnlijk het laatste feestje.

De kantonrechter gaf de eigenaar in mei nog een kans, onder voorwaarde dat hij voortaan zijn huur netjes zou betalen, maar dat schijnt niet te zijn gebeurd. Nu moet de tent sluiten ‘op basis van een onherroepelijk gerechtelijk vonnis’. In augustus was er ophef op de Zeedijk na een jarenlang conflict tussen ondernemers en bewoners, die klaagden over overlast vanuit het café.

Lees ook:Amsterdams homocafé De Engel moet dicht
Lees ook:Homocafé ‘t Leeuwtje Amsterdam onverwacht gesloten
Lees ook:Homobar Amsterdam moet sluiten na drie overtredingen
Lees ook:Gay Palace Rotterdam overgenomen
Lees ook:Homodisco wint kort geding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>