Sauna Nieuwezijds: nieuwe homosauna in Amsterdam

Homosauna’s: de meeste homo-metropolen hebben er wel een paar, maar Amsterdam moet het al langere tijd met slechts één sauna doen: de Thermos. Daar komt verandering in: eerdaags opent een tweede homosauna: Sauna Nieuwezijds, in de buurt van het Centraal Station. De leiding van de populaire Club Church heeft het aangedurfd om de hoofdstad te verrijken met een nieuwe homosauna.

Update: de sauna open haar deuren op 6 december.

De sauna krijgt een Finse sauna, een stoomsauna, een jacuzzi, private cabines, een darkroom, een bar/lounge en zal zeven dagen per week open zijn. De exacte openingsdatum is nog niet bekend. Aanvankelijk zou de sauna in oktober opengaan, maar de bouw liep vertraging op. Er komt een dress-up opening en een dress-down opening, aldus de initiatiefnemers. Ze mikken op eind november/begin december; er zou sprake zijn van komend weekend. Dan heropent een stukje verderop homoboekhandel Vrolijk. Met bar Prik, de hebbedingenwinkel Gays & Gadgets, de Web en de Cuckooks’ nest krijgt Amsterdam er zo zoetjes aan een nieuwe roze hotspot bij. Na de teloorgang van de Reguliersdwarsstraat geen overbodige luxe voor een stad die zich wil profileren als homo-hoofdstad.

Lees ook:Sauna Nieuwezijds gaat vrijdag open
Lees ook:Homo-sauna Tibet Eindhoven dicht
Lees ook:Arnhem steggelt over homosauna Steamworks
Lees ook:Drie doden bij brand homosauna Steam Works in Berlijn
Lees ook:Thermos Dag en Nacht worden één sauna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>