Regenboogweek België – Belgian Pride Brussel

Maandag 13 tot en met zondag 19 mei 2013 (Pinksterzondag) is het Regenboogweek: Belgian Pride, de 18e editie van de Prideweek in België. Hoogtepunt van de feestweek wordt de Pride Day Brussels 2013. Er doen verschillende namen en titels de ronde: het is me eerlijk gezegd niet duidelijk welke naam bij welk event ‘hoort’. Zaterdag 18 mei begint om 11.00 uur een kerkdienst in de kerk aan de Kolenmarkt, om 12.30 uur begint de Pride Village en om 14.00 uur gaat de jaarlijkse LGBT Parade door de binnenstad van Brussel van start. Dit jaar openen roze activisten uit Macedonië de parade, die traditiegetrouw wordt voorafgegaan door 1 minuut stilte voor de slachtoffers van homofoob geweld.

 

Om 16.00 uur begint het podiumprogramma, dat duurt tot 22.00 uur .daarna beginnen de officiële ‘fuiven’ in de stad. Vrijdagavond begint het festijn in het ‘hart van Europa’ met een straatfeest in de Rainbowvillage (de Brusselse roze buurt in de Kolenmarkt – rue Marché au Charbon – en zijstraten). Thema dit jaar is: ‘Rainbow Families’, met een S, ‘omdat er meerdere gelijkwaardige vormen van familie ook wettelijk beschermd worden’, aldus de organisatie. De weg naar goedkeuring van het homohuwelijk in Frankrijk en in de VS verloopt niet op rolletjes. ‘Het is dan ook met opgeheven hoofd dat we in België het tienjarig bestaan vieren van het openstellen van huwelijk voor iedereen.’

Lees ook:Belgian Pride in Brussel
Lees ook:Kolenmarkt in Brussel opgetuigd met roze straatkunst
Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari
Lees ook:Gay Pride Brussel is niet failliet en gaat gewoon door
Lees ook:Gay Prides in grote steden over de hele wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>