TranScreen 2013 in Amsterdam

Woensdag 8 tot en met zondag 12 mei 2013 vindt plaats van TranScreen, het Amsterdams Transgender Filmfestival (2015: klik hier). Het is één van de grootste filmfestivals ter wereld dat zich helemaal toespitst op de thematiek mannelijk, vrouwelijkheid en alles daartussenin. Naast filmvertoningen – dit jaar zijn er 84 films –  zijn er feesten, debatten, workshops, er is een expositie en er worden publieksprijzen uitgereikt. De openingsavond is woensdag in het Ketelhuis op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival verspreidt zich dit jaar over Filmhuis Cavia en het Ketelhuis.

Zaterdag is een dag vol short programma’s en ‘andere lekkernijen’, belooft de aankondiging, met ’s avonds vanaf om 22.00 uur de Transglitter Party in het Wilhelmina Parkhuis aan de Veemkade 576. Zondag wordt het festival afgesloten met ‘Hollands Beste’: favorieten in de herhaling en verrassingen. Daarnaast worden de publieksfavorieten bekroond: de prijsuitreiking is in het Ketelhuis. Vanaf 21. 00 uur organiseert de Trut een Chill-out Afterparty. TranScreen is de opvolger van het Transgender Filmfestival, dat tussen 2001 en 2009 om het jaar in Amsterdam plaatsvond.

Lees ook:André van Es opent transgender filmfestival TranScreen
Lees ook:TransCreen – Amsterdam Transgender Film Festival
Lees ook:‘Gendervrije’ kaartverkoop TranScreen gestart
Lees ook:Filmfestival TranScreen 2015 komt eraan!
Lees ook:TranScreen Amsterdam – 13-17 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>