Tentoonstelling ‘Lost & Found: Transgender Image Making’ bij OBA

Vrijdag 19 april opent in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) de expositie Lost & Found: Trangender Image Making (verloren voorwerpen, transgender beeldvorming). De opening is om 17.30 uur op het IHLIA-plain op de 6e verdieping van het pand aan de Oosterdokskade 143. De expositie is tot en met 21 juli iedere dag te zien van 10.00 tot 22.00 uur (de reguliere openingstijden van de OBA). Het Amsterdams Transgender Film Festival Transcreen zet in samenwerking met IHLIA een tentoonstelling op over de politiek en beeldvorming die plaatsvindt bij het maken van beelden over transgender.

De tentoonstelling toont met kunstvoorwerpen, video-installaties, sociale media-campagnes, debatten met kunstenaars en workshops en is gerangschikt rondom drie thema’s: Ondergesneeuwde verhalen, Surplus Creativiteit en Vinden & Documenteren.  Transcreen is een tweejaarlijks filmfestival, dit jaar van 8 tot en met 13 mei.

Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen
Lees ook:Vier dagen videokunst over transgenders in het Amsterdam Museum
Lees ook:TranScreen 2013 in Amsterdam
Lees ook:André van Es opent transgender filmfestival TranScreen
Lees ook:TransCreen – Amsterdam Transgender Film Festival

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tentoonstelling ‘Lost & Found: Transgender Image Making’ bij OBA

 1. Jack

  interessant…..indien mogelijk ga ik zeker kijken !
  past mogelijk bij me?

    /   Reply  / 
 2. ashwin

  ohh ik wist het niet leek me interessant

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>