Amsterdamse gayscene in de lift

De Amsterdamse gayscene zit in de lift. Het beste gay café, de beste gay club, het beste gay feest en de leukste gay-dag hebben één ding gemeen: je moet ervoor naar Amsterdam. Dat blijkt uit de Gay.nl Rate-enquête, de jaarlijkse  eindejaarsenquête van website Gay.nl, waar 20.000 keer op gestemd is. Ook de beste gay sauna, de beste fetisj-club en het beste uitgaansgebied vind je in Amsterdam. In de andere categorieën won Diva Mayday’s feest Can You Feel iT (beste gay feest), Club Church (beste fetisj-club) en Thermos (beste sauna). De jaarlijkse botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride bleek de leukste dag te zijn.

Voor de tweede maal op rij is de populaire kroeg Chez René het beste gay café van 2012. Maar liefst 50% van de respondenten koos voor het aan de Amstel gelegen café. Eigenaar René Lenders is overdonderd: ‘Zo’n grote score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens.’ Chez René ontving daarnaast de meeste nominaties. Tijdens de maand november was het mogelijk om voor iedere categorie potentiële winnaars te nomineren. Op de horeca met de meeste nominaties kon uiteindelijk worden gestemd. Het Amstelgebied, waarin naast de Chez René onder andere ook Hotspot, Montmartre en Club Roque zich bevinden, is uitgeroepen tot beste uitgaansgebied. Club Roque werd daarnaast gekozen tot beste club.

Lees ook:Amsterdam niet populair in poll GaySite
Lees ook:Prik Amsterdam populairste homocafé
Lees ook:De Prik populairste homocafé
Lees ook:Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!
Lees ook:Chez Nous Den Bosch gesloten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdamse gayscene in de lift

  1. Peter

    Voor wat dat persbericht waard is. Enkele dagen geleden werd bekend gemaakt dat nu ook gay bar Bump in de Kerkstraat definitief gesloten is. Dat maakt voor 2012 in totaal 8 homobars die gesloten of een heterozaak geworden zijn. Maar laten we hopen dat dat in elk geval voor de overgebleven zaken wat meer bezoekers en daarmee wat meer stabiliteit voor de toekomst oplevert.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>