Gayminded feesten in Amsterdamse nachtclub Sugarfactory

Sugarfactory staat bekend als een van de meest vrijzinnige en ‘attitude-free’ uitgaanslocaties in Amsterdam. De club is er trots op de gay scene breed te omarmen. Daarom staan verschillende avonden in november en december in het teken van gay-minded partying en travestie. Ongegeneerd feesten in een liberale speeltuin tijdens MyCrush, sexy burlesque en opzwepende beats tijdens Girlesque, of een avondje lachen tijdens het travestiecabaret Travange. Een nachtclubconcept als Sugarfactory is zeldzaam in de hoofdstad: een creatief podium van zelfexpressie en vrije levensstijl en een plaats waar – naast kwalitatieve muziek – ook kunst, theater en mode, samenkomen. Iedereen is welkom; jong en oud, mainstream of alternatief en hetero of gay. 

Onder het mom ‘ik ben hier om te feesten en het kan me niet schelen wat een ander denkt’ organiseert MyCrush tijdens de kerstvakantie een avond voor de enthousiasme levensgenieter die zonder gêne onconventioneel wil genieten van een avondje uit. Wat de organisatie betreft, mag iedereen tijdens deze avond op blote voeten ‘The Dougie’, ‘The Macarena’ of ‘The Running Man’ door de hele zaal doen. Niets is raar of te excentriek: een memorabele avond voor echte hedonisten. Een speeltuin zou geen speeltuin zijn zonder zoetwaren, dus is er schaafijs en snoep.

Girlesque heeft inmiddels de status van ‘beste gay-girl feest in Amsterdam’. Een avond voor vrouwen, waar gay-minded mannen ook welkom zijn. De naam is een samentrekking van Girls en Burlesque, een verzamelnaam die verwijst naar de nachtclubsfeer uit de jaren twintig en dertig. Met burlesque shows en opzwepende electro en techno dj’s, geeft Girlesque een sexy en moderne schwung aan burlesque. Op 30 november strijkt Girlesque voor haar vijfjarig jubileum neer op de plek waar het allemaal begonnen is: Sugarfactory. Met een line-up die het publiek gegarandeerd verrast, inspireert en verbindt, tijdens een feest dat onmisbaar is geworden in de Amsterdamse gay scene.

Elke zondagavond in november en december, maakt Sugarfactory plaats voor travestiecabaret Travage. ‘Het Einde Der Meiden’ is een muzikale komedie, zéér luchtig gebaseerd op ‘Faust’ van Goethe, waarin de appel der zonde opnieuw wordt geserveerd. Het einde der tijden nadert en de drie erotische danseressen Michaëla, Gabriëlla en Rafaëlla schitteren in hun nieuwe show getiteld ‘Reis om de Wallen in Zeven Zonden’. Ze jongleren alle zeven hoofdzonden luchtig aan elkaar. Maar sinds de komst van Luciën, de zojuist aangenomen ‘spreekstalmeester’, krijgt de komedie een onverwacht zwart randje. Als de hilariteit zijn hoogtepunt dreigt te bereiken, trekt Luciën de stekker eruit… Bezoek de show, om te zien of de meiden lachend ten onder gaan of er gierend overheen komen. Met Marlene XL, Molly Strychnine, Coco Coquette, Saskia van Engeland en Mrs. Sippy. Regie: Jopie van Remmerden. Extra voorstelling op Tweede Kerstdag 26 december. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Lees ook:Girlesque en Travestiecabaret in Sugar Factory Amsterdam
Lees ook:Chicks with Dicks brengt Einde der Meiden
Lees ook:Wereld Aids Dag: Lovedance in Paradiso
Lees ook:Gay Lesbian Mixed Techno Party Gay Pride
Lees ook:DE BLIJE BORREL in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>