Eurovisie Songfestival met serieus randje bij het COC

De belangrijkste show van Europa komt er weer aan. Op dinsdag 22, donderdag 24 en zaterdag 26 mei 2012 vindt het 57e Eurovisie Songfestival plaats. De twee halve finales en de finale worden live uitgezonden vanuit Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Ook dit jaar zijn de drie uitzendingen te zien op een groot scherm in het Bastacafé van COC Haaglanden, Scheveningseveer 7, Den Haag. Dit jaar is het niet alleen maar feest: Azerbeidzjan is een van de slechtste landen in Europa om als homo, lesbo, bi of transgender te wonen. Tijdens de drie avonden vraagt het COC aandacht voor de lokale situatie, in samenwerking met de organisatie Gender and Development (bron: persbericht).

 

Dinsdag 22 mei gaan om 20.30 de deuren open voor de eerste halve finale met achttien landen, van het grote Rusland tot het kleine San Marino. Donderdag 24 mei wordt spannend, als Joan ons land vertegenwoordigt; wie weet met haar inmiddels legendarische verentooi. Dan is Basta al om 12.00 uur open. De hele dag is er toepasselijke muziek en om half zeven een heerlijke maaltijd. De tweede halve finale begint om 21.00 uur. Nederland neemt het op tegen zeventien concurrenten van Noorwegen tot Georgië. Na de uitzending neemt de DJ het over met tropische Eurovisieklanken. Zaterdag 26 mei is de grote finale. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom. En of Nederland de finale nu haalt of niet, het wordt een groot feest in het Bastacafé. Na afloop klinken de grootste hits uit bijna zestig jaar Songfestivalgeschiedenis.

Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg
Lees ook:Waar kijken we naar het Eurovisie Songfestival?
Lees ook:Eurovisie Songfestival bij COC Limburg
Lees ook:Eurovisie Songfestival 2017: O’G3ne in tweede halve finale
Lees ook:Nederland wéér niet in finale Songfestival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eurovisie Songfestival met serieus randje bij het COC

 1. Saskia

  Waarom is gewoonweg Pearl niet de winnaar geworden???
  Na zo vaak dat iedereen in NL kon zien,dat zij echt de beste was??
  Gewoonweg, zij had het beste nummer, de beste uitstraling, de beste zangkwaliteiten.
  Als zij een beetje extra had gesleuteld aan haar vrolijke uitstraling op sommige momenten tijdens het nummer, ‘ietsje’ zuiverder zou zingen en een lange jurk met split, niet zo ordi zoals ze optrad, had zij van mij gigantisch mogen winnen!!
  Niet alleen nationaal, maar zeker internationaal daar!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>