Bevrijdingsdag op het Homomonument Amsterdam

Bood het Homomonument in Amsterdam op Koninginnedag aan het begin van de avond een desolate aanblik met alleen wat zwerfvuil, op Bevrijdingsdag belooft dat anders te worden (2013: klik hier). Dan wordt de 25e verjaardag van het monument gevierd, met taart, champagne en disco. Zaterdag 5 mei 2012 begint om 15.00 uur muzikaal vertier en gaat de bar open. Om 18.00 uur verricht stadsdiva Dolly Bellefleur de officiële opening met verjaardagstaart en bubbels.

De Amsterdamse Wethouder André van Es houdt een officiële toast op het Homomonument. Daarna is er tot 24.00 uur een muzikaal programma. Vanaf 0.00 uur kunnen feestvierders terecht op Gay Liberté, de benefietnacht voor het Homomonument bij COC Amsterdam. Een deel van de opbrengst gaat naar het fonds om het Homomonument levend te houden met feesten herdenkingen, voorlichtingen en protesten. Doneren kan ook via de crowdfundingpagina van de website van het monument.

Lees ook:Homomonument viert 20e verjaardag
Lees ook:Homomonument viert dit jaar 30e verjaardag
Lees ook:Filmpremière ‘Monument van Trots’ dinsdag 5 september op Homomonument
Lees ook:Bevrijdingsdag Homomonument
Lees ook:Filmpremière ter ere van 30 jaar Homomonument

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bevrijdingsdag op het Homomonument Amsterdam

 1. Max

  Nazi-Duitsland werd niet verslagen op de stranden van Normandië, maar op de Russische vlaktes.Het Rode Leger zorgt voor 85 % van alle Duitse verliezen.En wie veroverden de hoofdstad van de Nazi’s, Berlijn?Uh, de Russen?De Russen op 30 april 1945 de “Reichskanzlerei” in Berlijn bestormen en een eind maken aan Nazi Duitsland.Zonder de opoffering van het Rode Leger in de Tweede Wereldoorlog zou Europa nu waarschijnlijk een groot concentratiekamp zijn geweest.Elke Europeaan zou elke dag moeten bidden en de Sovjet bedanken voor het feit dat hij de nazi heeft vernietigd en hem heeft bevrijd.

    /   Reply  / 
  1. Paul

   bevrijdings dag,of het oorlog is of niet,of de mens gestoord is of niet,.HET WOR EENS TIJD DAT WE ECHT IN EEN VRIJ LAND GAAN LEVEN,ALLE VERLIEFDE JONGENS MOETEN VANAF MORGEN HAND IN HAND GAAN LOPEN,OVER STRAAT,DAN PAS WORDEN HUN HERSENEN ONTSPANNEN.GEWOON DOEN WAT JE HERSENEN WILLEN,EN NIET TEGENSTRIBBELEN MET JE LICHAAM.je leeft maar 1 keer

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>