Geen straatfeest in Reguliersdwarsstraat op Koninginnedag

De Amsterdamse Reguliersdwarsstraat moet het op Koninginnedag 2012 zonder groot straatfeest stellen (2013: klik hier). Jarenlang was ’s-lands roemruchte homohorecastraat op Koninginnenacht en -dag het domein van duizenden feestende bezoekers, maar dit jaar komt er geen buitenpodium met dj’s. De gemeente heeft de veiligheidseisen aangescherpt: voor de ondernemers is het financieel niet meer haalbaar om groot uit te pakken met een straatfeest. Wel komen er voor verschillende cafés buitenbars te staan en klinkt er muziek vanuit geopende deuren van de horecazaken.

 

Op Koninginnenacht, zondag 29 april, is er van 19.00 tot 01.00 uur wel een bescheiden straatfeest voor de deuren van de Pop-Up Club, beter bekend als de vroegere Havava, met een buitentap, hapjes en dj’s. Binnen is er vanaf 22.00 uur een Queen’s Night party. De Pop-Up Club is een tijdelijke oplossing, in het leven geroepen met hulp van bierbrouwer Bavaria, nadat Havana in januari dichtging. De club biedt ruimte aan uiteenlopende feesten, meestal op vrijdag- en zaterdagavond. En blijft in ieder geval tot eind juni in het pand.

Lees ook:Roze feesten rond Koninginnedag 2012
Lees ook:Roze feesten tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag
Lees ook:Queensday parties: Club Underwear Arnhem
Lees ook:Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag
Lees ook:Roze straatfeesten op Koninginnedag en -nacht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen straatfeest in Reguliersdwarsstraat op Koninginnedag

  1. snh

    Jammer van al die regeltjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>