De Zóciëteit: roze alternatief voor daten en uitgaan

De Zóciëteit is een sociaal-culturele gezelligheidsvereniging van en voor 40+ homomannen in Amsterdam en met bijna 150 leden. De Zóciëteit presenteert vrijdag 30 maart ‘Uit de kast in de kist’, de roze uitvaartverzorging met Wilma den Uijl, aanvang: 20.30 uur, locatie: Nieuwezijds Voorburgwal 282a, Amsterdam. Wilma den Uijl heeft de leiding van Zielhuis Uitvaart overgenomen en richt zich speciaal op de roze wereld. Ze schetst mogelijkheden: van traditioneel tot flamboyant. Is alles mogelijk? Moet ik vooraf wat regelen? Moeten mijn nabestaanden mijn wensen uitvoeren? Zijn de kosten wel gedekt? Wilma zal vragen beantwoorden en met enkele uitgespeelde situaties laten zien dat een overlijden vaak verdriet meebrengt, maar dat praten over het onderwerp zelf heel vrolijk en soms hilarisch kan zijn.

 

De Zóciëteit is in 1985 opgericht als vereniging van en voor 40+ homomannen die zich richt op cultuur en ontspanning, ontmoeting en gezelligheid. De meesten wonen in Amsterdam, maar er zijn ook mannen bij uit Hoofddorp, Leiden, Bussum, Enschede en Bremen. Honderden homomannen zijn voor kortere of langere tijd lid geweest, een aantal is lid vanaf de oprichting. We zijn nu met bijna 150 betalende leden, onder wie verpleegkundigen, leraren, pensionado’s, bibliothecarissen, werklozen, oud-marechaussees, sociologen en theologen. De Zóciëteit houdt zich verre van politiek en religie, ook al zijn sommige leden actief op een van beide terreinen.

 

Sommigen zijn m/v-getrouwd (geweest), er zijn singles en stellen bij en allen willen in de vereniging hun sociale netwerk vergroten. De ‘formule’ van de Zóciëteit is: activiteiten aanbieden als vrijetijdsbesteding, maar waarnaast je op den duur nieuwe vrienden en kennissen krijgt. De Zóciëteit vormt hiermee naar eigen zeggen ‘een alternatief voor zowel de individuele snelle chatdate thuis, maar ook voor de relatieve anonimiteit van jong, laat en luid in de Reguliersdwarsstraat’. Er is elke vrijdagavond wat te doen in de eigen ruimte aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam: film, lezing, optredens, vrije caféavond en er zijn activiteitengroepen, zoals de leesclub, de culturele club die in het land exposities en musea bezoekt, een fietsgroep en een aantal andere groepen. De Zóciëteit is op zoek naar meer leden en richt dit jaar haar pijlen op met name 50+ mannen: hoe meer leden, hoe beter het aanbod.

Lees ook:De Zóciëteit – voor homomannen boven de 40
Lees ook:Arabische lente ook voor homo’s?
Lees ook:Vereniging Zóciëteit: muziek op vrijdagavond 19 augustus
Lees ook:De Zóciëteit van Amsterdam gaat verhuizen
Lees ook:Tunnel of Love: plezier van kont en anale seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>