Amsterdamse homohoreca scoort hoog in 2011

De Amsterdamse Bar Prik is opnieuw winnaar van de Homohoreca Verkiezing 2011, die GaySite.nl voor de 5e maal hield. Er werden ruim 27.500 stemmen uitgebracht. Het gaycafé aan de Spuistaat mocht vorig jaar ook al met de hoogste eer strijken in de categorie Gay (dans)Café en handhaaft dit jaar de nummer één positie.   Zaterdag 21 januari worden de winnaars in het zonnetje gezet en tourt GaySite.nl met een camerateam rond om de prijzen te overhandigen: een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget ter waarde van 1000 euro (bron: persbericht).

 

De Prik mag zich dus het populairste gaycafé van Nederland noemen, de tweede plek in de categorie Gay (dans)Café gaat naar de Wilsons in Haarlem. Cozy Bar, ook in Amsterdam, werd derde. Naast de categorie Gay (dans)Café zijn er nog drie categorieën. Homojongerenfeest Pann, dat feesten organiseert in heel Nederland, wint ook deze keer in de categorie Gay Party/Gay Evenement: voor het vijfde jaar op rij. De tweede plaats in deze categorie gaat naar Antikinky in Haarlem, gevolgd door het Gay Pride evenement in Amsterdam.

 

In de categorie Gay Discotheek gaat Club Entrance in Apeldoorn er met het goud vandoor. De Amsterdamse Club Church en Club G.A.y in Groningen krijgen respectievelijk zilver en brons. In de vierde categorie Gay Sauna, mag Sauna Steamworks in Arnhem zich de populairste van het land noemen. Deze sauna heeft meer stemmen gekregen dan Tibet in Eindhoven, dat net meer stemmen kreeg dan Sauna Thermos in Amsterdam. Deze laatste staat voor het eerst in de top drie.

 

Opvallend is dat nog nooit zo veel Amsterdamse homohorecazaken zo hoog scoorden tijdens de Homohoreca Verkiezing van GaySite.nl. Blijkbaar is Amsterdam weer helemaal terug van weggeweest en weten de bezoekers van de hoofdstedelijk homohoreca de weg weer te vinden naar de homohoofdstad van ons land. ‘De Homohoreca Verkiezing is een populariteitonderzoek dat een heel jaar duurt en is dus geen momentopname’, aldus André Stevens, woordvoerder van GaySite.nl. ‘Het recordaantal van ruim 27.500 uitgebrachte stemmen schetst een goede afspiegeling van hoe de homohoreca er in ons land voor staat. Dat Amsterdam het in elke categorie inmiddels weer goed doet, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, geeft aan dat de homoseksuele horecabezoeker weer graag naar de hoofdstad gaat om de plaatselijke homohoreca te bezoeken. Uit de peiling blijkt dat homo Nederland de Amsterdamse homohoreca meer dan eens weet te waarderen om haar diversiteit en klantgerichtheid.’

Lees ook:Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!
Lees ook:Homohoreca Nederland kwijnt weg
Lees ook:Prik Amsterdam populairste homocafé
Lees ook:De Prik populairste homocafé
Lees ook:Amsterdam niet populair in poll GaySite

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>