Roze kerkdiensten in Amsterdam

De Keizersgrachtkerk is vrijdagavond 23 en zondagmiddag 25 december 2011 het decor van twee roze kerkdiensten. Vrijdag begint om 21.00 uur de Pink Christmas Kerkdienst, zondag eerste kerstdag om 15.00 uur een evangelische roze viering. Beide kerkdiensten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. De dienst op vrijdag heeft een feestelijk tintje en wordt georganiseerd door ProGay, in het kader van Pink Christmas (klik hier voor filmpje). Zingen, een kerstspel, een kerstpreek en kerstbrood, chocolademelk met rum na afloop. Met medewerking van onder meer Dolly Bellefleur, Margriet van der Linden (Opzij) en Vera Bergkamp (COC Nederland).

Thema van de dienst is ‘Vrees niet’: een kerstthema, maar ook van toepassing op (met name de christelijke) LHBT’s, omdat hun seksuele geaardheid of genderidentiteit nog steeds niet of niet helemaal is geaccepteerd in kerk en maatschappij. Op eerste kerstdag begint in de kerk aan de Keizersgracht 566 in Amsterdam om 15.00 uur de Evangelische Roze kerstviering ‘God heeft een gezicht’ plaats.

Lees ook:Pink Christmas 2010 in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas 2012 in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas 2011 in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam
Lees ook:Pink Christmas 2009 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>