Gay film wint Africa Film Festival Award

Zondag 9 oktober 2011 zijn in het Ketelhuis in Amsterdam de Awards uitgereikt van de Africa in the Picture Film Festival (AITP; editie 2012: klik hier). De AITP Award voor de beste short film ging naar een gay film uit het Gay Africa programma: ‘Difficult Love’ van het Afrikaanse regisseursduo Zanele Muholi en Peter Goldsmit. Het is een ontroerende documentaire over het leven en de strijd van Zuid-Afrikaanse lesbiennes. 

Muholi is fotografe, kunstenaar en ‘visueel activiste’.  In 2009 ontving ze haar Master of Fine Arts in Documentaire Media van de Universiteit van Ryerson (Toronto, Canada). Gay Africa is sinds tien jaar een vast onderdeel van het AITP, dat van 5 tot en met 9 oktober haar 14e editie beleefde op Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.

Lees ook:Africa in the Picture – tien jaar Gay Afrika
Lees ook:GAY Africa in the Picture in Amsterdam
Lees ook:Fototentoonstelling Schoonheid & Schaduw, visueel activisme van Zanele Muholi
Lees ook:Fototentoonstelling Zanele Muholi over geweld tegen lesbiennes in Zuid-Afrika
Lees ook:Zanele Muholi wint Prins Claus Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>