Regenboogvlag op De Nederlandse Bank

Zaterdag, toen in Amsterdam de Canal Parade door de Prinsengracht trok, wapperde de Regenboogvlag op het gebouw van de Nederlandse Bank (DNB) op het Frederiksplein. Het was de eerste keer dat een andere vlag dan de Nederlandse of de Europese vlag op het gebouw werd gehesen, laat staan de regenboogvlag.

symbool van de roze gemeenschap. Het roze netwerk van de bank, GayNB, voer dit jaar voor de derde keer mee met een eigen boot op de Canal parade, dit jaar met als thema ‘Samen bouwen aan vertrouwen’. Met het hijsen van de regenboogvlag wilde DNB de doelstellingen van GayNB ondersteunen.

Lees ook:Canal Parade Amsterdam 2016: de boten die in de prijzen vielen
Lees ook:Canal Parade: Marokkaanse boot vaart vooraan
Lees ook:Geen Gay Pride zonder regenboogvlag
Lees ook:Dolly Bellefleur wint prijs op Canal Parade
Lees ook:COC schrijft behoudende gemeenten: ‘Hijs de regenboogvlag!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>