Queeristan 2011 in Amsterdam

Vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni 2011 vindt in Amsterdam Queeristan 2011 plaats: ‘een roze weekend vol creatief activisme en kritische debatten’, meldt de Engelstalige website. Een weekend vol workshops en discussies. Het programma is niet dichtgetimmerd; alle workshops hebben een ‘open structure and we invite everyone to actively participate’, meldt de website. 

Er zijn films, er is volop te eten en er waart hopelijk zoiets als ‘queer love’ rond. Wat zeker plaatsvindt, is net als vorig jaar de ‘Queertastic party’. Het queer weekend vindt plaats in ‘Schijnheilig’ aan de Passeerdersgracht 23 in Amsterdam.

Lees ook:Queeristan 2010 in Amsterdam
Lees ook:Vrouw & Film – Internationaal Filmfestival Assen
Lees ook:Transfusion Festival Amsterdam
Lees ook:Trans en bi werken samen bij Haagse Roze Week
Lees ook:Queer aan Zee- roze borrels in Den Haag

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Queeristan 2011 in Amsterdam

 1. sportingact

  Ik ben bij de vorige editie geweest en vond het 3x niks, nada.
  Evenals bij de vorige keer is het activisme weg en zullen de bekende figuren zoals de Belgische ANTI Nederlands koningshuis type Fabiola wel weer verschijnen op haar blokhutten. Hetzelfde saaie groepje individuen die denken het voor het zeggen te hebben en nog steeds niet door hebben dat ze vreselijk dom bezig zijn. Maar goed, vive la vie, maar er is niets vreselijkers dan dit festijntje.

    /   Reply  / 
 2. Schijnheilig

  Hele rare reactie dit. Het hele weekend heeft in het teken gestaan van activisme, workshops en discussies rond het post-gender thema. Het is een festival dat open staat over iedereen die meer wil weten over queer, transgender en post-gender issues. Fabiola was er vorig jaar niet en dit jaar niet, dus waar jij dat vandaan haalt is mij een raadsel.
  Zaterdag-avond stond in het teken van allerlei podium-acts met een hoog gehalte aan sex, queeriness en lol. Ja, daar moet je van houden. Maar de sfeer was overdonderend. Het is goed om te zien dat maar dan 300 mensen een weekend lang totaal zichzelf kunnen zijn, discussies aan kunnen gaan en lol kunnen hebben in een kraakpand. Wij zijn er trots op dat dit weer bij ons heeft mogen gebeuren. Wij zijn grote fans van Queeristan!

    /   Reply  / 
 3. sportingact

  Teneerste is het activisme in woord er wel maar in daad allang niet meer. Ik ging er helemaal vanuit dat Fabiola er ook was of zou zjin omdat die eigenlijk overal wel haar/zijn neus laat zien. Nou, dat neem ik dan terug. Wat valt er nog meer te zeggen wat eigenlijk allemaal al gezegd is over het Queer zijn vraag ik me af. Maar goed, inderdaad je moet er van houden en een weekend opofferen om tussen 300 personen discussie’s aan te gaan over een diversiteit aan onderwerpen. Ik ben geen discussiedier. Gewoon zeggen waar het op staat zonder omwegen, dus geen discussie’s. Vind men het goed? ok, vind men het niet goed? ook ok. Daar heb ik geen weekend voor nodig. Ben blij te lezen dat er toch nog 300 personen plezier hebben gehad en dat is ook belangrijk.

  Tipje misschien voor de volgende keer? Dicusseer een keer over de onveiligheid in Amsterdam, hoe ervaart men die, wat doet men ermee en tegen, of zijn we paranoia aan het worden. Denk het niet.

    /   Reply  / 
 4. Schijnheilig

  Activisme bestaat nog steeds in daad, en de daad kan ook het woord zijn: discussies en workshops. Waarom? Omdat het nooit een gegeven is dat transgenders, queers en homo’s volledig worden geaccepteerd. En het is niet verkeerd daar bewust van te zijn en anderen daar bewust over te laten worden. Maar goed, het is geen verplichting de discussie aan te gaan, en er was ook een leuk feestje waar men de discussie en activisme even lieten voor wat het was.

    /   Reply  / 
 5. Paul

  wat zitten jullie nou altijd te zwetsen op dit gay blog.ik wil gewoon eens met een hele leuke jongen BROMMERS KIEKEN.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>