Bijna alle homohoreca in Reguliersdwarsstraat terug

IMG_20160514_140537Tijdens de Amsterdam Gay Pride zal de Reguliersdwarsstraat weer zo goed als vanouds zijn: dan zijn bijna alle homhorecazaken weer open. Het was al bekend dat in juli de April en EVE (voorheen de ARC) heropenen, nu blijkt dat ook de Havana in juli opnieuw opengaat. Als alles meezit, zijn tijdens de Amsterdam Gay Pride alweer zes homotenten open: April, EVE, Soho, Downtown, Taboo en Havana. Alleen discotheek Exit zal dan nog gesloten zijn.

 

De Havanna (met twee ‘ennen’) was sinds november gesloten, na twee vergeefse pogingen de zaak nieuw leven in te blazen. De club was bekend om uitbundige muurschilderingen en spraakmakende feesten. Het danscafé ging in 1989 op en was lange tijd de populairste club in de straat, tot het in 2002 werd gesloten. Van 1976 tot en met 1987 zat hier de Viking: de eerste homodiscotheek in de straat. De Havana op nummer 17-19 (met één n) zal zeven dagen per week vanaf 14.00 uur open zijn. De muurschilderingen van weleer zitten er nog steeds en de bedoeling is dat ook de spraakmakende feesten van vroeger terugkomen.

Lees ook:Bar Havana nu alweer gesloten
Lees ook:Club Havana in Amsterdam alweer dichtgespijkerd
Lees ook:Havana in Reguliersdwarsstraat heropend
Lees ook:Reguliersdwarsstraat 21 juli heropend
Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>