Homo’s willen een vernieuwende en gevarieerde Reguliers terug

IMG_20160514_140537Homo’s willen een vernieuwende en gevarieerde Reguliers terug. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onlangs uitgevoerde enquête die door meer dan 1000 mensen is ingevuld. Volgens initiatiefnemer Peter Koop, van de website reguliers.net,  blijkt hieruit dat de betrokkenheid bij de Reguliersdwarsstraat nog altijd zeer groot is. In het afgelopen jaar werden  alle grote homohorecazaken in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat gesloten. Deze straat is daardoor nog maar een schim van het vroeger zo bruisende uitgaanscentrum (bron: persbericht).

 

Van de bezoekers kwam 88% hoofdzakelijk naar de Reguliersdwarsstraat voor de mooie en hippe homozaken, zoals April, Soho, ARC en Exit, met hun open, laagdrempelige en internationale karakter. Een nog groter aantal respondenten, 92%, wil dan ook dat deze zaken in de Reguliers zo snel mogelijk weer open gaan, of, nog liever, dat er een geheel nieuwe homozaak komt. Koop geeft aan dat de bezoekers vooral vernieuwing en diversiteit willen: verschillende muziek- en interieurstijlen, een gevarieerd publiek en naast homobars bijvoorbeeld een hippe koffiebar en meer terrasjes om de straat ook overdag aantrekkelijk te maken.

 

Hoewel driekwart van de respondenten de straat nu als ‘vergane glorie’ betitelt, vindt nog altijd 57% dat Amsterdam als Gay Capital niet zonder de Reguliersdwarsstraat kan. Volgens Vera Bergkamp, raadslid voor D66 in Stadsdeel Centrum, zijn de conclusies duidelijk: ‘Het gaat niet goed, maar het is nog niet te laat. Er is nog steeds veel behoefte aan een uitgaansstraat als de Reguliersdwarsstraat. Zo worden de straatfeesten met Koninginnedag en de Gay Pride nog altijd goed bezocht.’

 

De Gemeente heeft hier ook een belangrijke taak. ‘Ondernemers en bezoekers weten eigenlijk niet wat er nu gaat gebeuren met de straat. Hoe gaat het bijvoorbeeld nu met de voormalige Kooistrazaken? Het zou mooi zijn als de Gemeente wat meer openheid van zaken geeft en ook met een duidelijke visie komt over wat zij wil met Amsterdam als Gay Capital’, aldus Bergkamp. Op vrijdag 11 februari om 13.00 uur worden de resultaten van de enquête overhandigd aan wethouder Gehrels. Dit vindt plaats bij café April in de Reguliersdwarsstraat.

Lees ook:Steeds minder homohoreca in de Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Homo’s willen meer daghoreca
Lees ook:Reguliersdwarsstraat wil af van imago ‘homostraat’
Lees ook:Onderzoek naar uitgaan in Reguliersdwarsstraat
Lees ook:Rotterdamse ondernemer wil Reguliersdwarsstraat doen herleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>