UvA Pride zonder fratsen

‘Onze Geert Wilders-maand zit erop’, meldt UvA Pride, de roze loot van de Universiteit van Amsterdam. ‘We vonden het een vruchtbare maand over homotolerantie in een diverse samenleving. Ook al zijn we nog niet op alle punten uit, we hebben in ieder geval laten zien dat het debat ook anders gevoerd kan worden dan de manier waarop het al zo lang in de media en de politiek gaat en daar zijn we trots op.’ Nu is het de hoogste tijd voor een maand zonder fratsen.

 

Vrijdag 4 februari 2011 vindt de maandelijkse UvA Pride Friday plaats – ‘gewoon oldskool’, meldt de aankondiging – met een lezing door Marieke van Eijk. Aan de UvA doet zij onderzoek naar de zorg voor transseksuelen in Europa en de USA. Nederland staat bekend als een progressief land als het gaat om transseksualiteit, mede door de beroemde Gender Clinic aan de Vrije Universiteit, waar zelfs pubers worden behandeld. Maar gaat het écht zo goed in ons land? Dat bespreekt Van Eijk, vrijdag vanaf 16.00 uur, met na afloop de ‘roemruchte borrel in het minstens zo roemruchte Atrium café’, aldus de website.

Lees ook:UvA Pride: homo’s op de werkvloer
Lees ook:Legendarische travo Romy Haag in Utrecht
Lees ook:Aartsbisschop Utrecht betuigt spijt over misbruik
Lees ook:Seksueel misbruik ‘gitzwarte bladzijde’ katholieke kerk
Lees ook:UvA Pride Queer Spaces Borrel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>