Anya Wiersma van Keiroze ontvangt award

Anya Wiersma, de voorzitter van de stichting Keiroze in Amersfoort, heeft zondagmiddag de Derk Koetje Award gekregen. De onderscheiding werd twee jaar geleden in het leven geroepen door de Werkgroep Homoseksualiteit Amersfoort (WHAM). Wiersma was in 2010 het boegbeeld van roze Amersfoort.

 

Voor de Roze Zaterdag, eind juni 2010 in de Keistad gehouden,  kreeg ze veel vrijwilligers op de been. WHAM voorzitter Koerst van Veen prees haar inzet, waardoor Roze Zaterdag een groot succes werd. De uitreiking vond plaats tijdens de Nieuwjaarsborrel van WHAM. De Derk Koetje Award is vernoemd naar de ontvanger van het eerste uur, Derk Koetje. Hij kreeg in 2009 de eerste onderscheiding voor zijn bijdrage aan de homo-emancipatie in Amersfoort. Hij was er de eerste openlijk homoseksuele politieagent en initiatiefnemer van de jaarlijkse terugkerende Gay Pride in Amersfoort. De prijs is een verzilverde penning met inscriptie, ontworpen door John van Drumpt.

Lees ook:Keiroze Amersfoort verliest boegbeeld
Lees ook:Voorzitster Keiroze LesbICOONingin 2010
Lees ook:Roze Jaar Amersfoort van start
Lees ook:‘Roze randje’ voor The Passion in Amersfoort
Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>