Villa Lila Nijmegen wordt verkocht

De roemruchte Villa Lila in Nijmegen staat sinds 1 juli 2010 te koop. Maandag 12 juli organiseert Stichting Beheer Homohuis Nijmegen (SBHN) een informatieavond. Het Nijmeegse roze huis werd 25 jaar geleden opgericht. Sindsdien is veel veranderd: het concept van de villa ‘sluit niet meer aan bij de wensen en de mogelijkheden van deze tijd’. Activiteiten worden meer en meer elders georganiseerd, internet biedt nieuwe kansen en met toegenomen acceptatie lijkt het animo afgenomen bij de roze medemens om zich in te zetten voor de roze zaak.

 

De afgelopen acht maanden zocht de SBHN met COC Nijmegen, Dito! en de gemeente naar oplossingen, zoals verhuizen en nieuwe samenwerkings-verbanden. Maar er kwamen geen haalbare opties uit: daarom heeft de SBHN besloten het pand te verkopen. Met het verdiende geld kan de stichting ‘herinvesteren in de huisvesting van de roze beweging als eer nieuwe houdbare initiatieven ontstaan’, meldt de site nogal deftig. ‘Het bestuur van SBHN realiseer zich dat (…) dit vergaande consequenties kan hebben voor vele organisaties’ en organiseert daarom een bijeenkomst op maandag 12 juli, van 20.00 tot 22.00 uur in Villa Lila, In de Betouwstraat 9 in Nijmegen.

Lees ook:Nijmeegse Villa Lila wordt verkocht
Lees ook:Lezing Coup 2010, Maastricht en Queer Art
Lees ook:Jubileum roze ouderen Nijmegen
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Nieuwe Gay citymap gepresenteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>