Antwerp Pride 2010

Donderdag 24 tot en met zondag 27 juni 12010 vindt Antwerp Pride plaats (klik hier voor promofilmpje). Onder de schuilnaam ‘VoorAntwerpen’ heeft een anoniem persoon een petitie gestart op internet om Antwerpen toch vooral geen ‘homostad van België’ te laten worden, maar met op dit moment 177 inschrijvingen is hij of zij ver verwijderd van het einddoel van 10.000 handtekeningen. Reden temeer om een Pride te organiseren, al is het alleen al om te vieren dat zo’n initiatief – gelukkig – weinig respons krijgt. Geen Pride Parade zoals in Brussel, maar drie dagen allerlei activiteiten, sport, roze kermis, roze tours door de stad met gidsen, feesten en exposities.

 

Vrijdag vindt de opening plaats om 11.00 uur in het international education centre. Een aantal highlights: vrijdagavond de sing-along vertoning van de film ‘Grease’ (1978) in Cinema Zuid, Sinksenfloor, de Antwerpse variant van onze roze maandag op de kermis van Tilburg en de fetisj party A Hard Night op vrijdagavond bij Club Petrol. Zaterdag begint om 15.00 uur de allereerste White party in België, staat Falconfair opnieuw op  het Van Schoonbekplein, is Dancepride bij Waagnatie op de Rijnkaai, badminton en houdt de IGLTA haar officiële party bij Red & Blue. Zondag begint om 9.30 uur een fietstocht en om 15.00 uur begint het closing festival op de Grote Markt, dit jaar voor het eerst, met nationale en internationale artiesten.

 

Tegelijkertijd vindt in de Scheldestad de 27e editie plaats van de ILGTA conventie (International Gay and Lesbian Travel Association), de overkoepelende organisatie voor roze reisbureaus en vakantieaanbieders. De conventie vindt van 23 tot 27 juni plaats in het Radisson Hotel en is alleen voor professionals. Wel is er op zaterdag een ILGTA Travel Trade Show in de Kammenstraat.

Lees ook:Roze Zaterdag in Den Bosch – zaterdag 24 juni
Lees ook:Reminder: 24 juni Roze Zaterdag in Den Bosch
Lees ook:Fetisj Pride Keulen 2011
Lees ook:Tweede editie Antwerp Pride
Lees ook:Cologne Leather Pride met Pinksteren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Antwerp Pride 2010

  1. Gay Bungalows

    Mijn gevoel is dat de beste gay prides zijn tegenwoordig in Spanje. Ga een keertje naar Madrid of Barcelona, dan weet je pas hoe leuk het kan zijn. Dit jaar wordt er ook een gay pride in Sitges georganiseerd, en daar wordt er ook behorlijk geld aan besteedt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>