Eerste Gay Pride postzegel ter wereld

Ter gelegenheid van de 15e editie van de regenbogenparade in Wenen op 3 juli 2010 gaan de Posterijen van Oostenrijk een speciale postzegel uitgeven. ‘Voor zover wij weten, is het de eerste keer dat een nationaal postbedrijf een speciale postzegel uitbrengt vanwege een roze aangelegenheid’, aldus Jona Solomon van HOSI Wien, de Weense variant van het COC. De zegel krijgt een waarde van 55 eurocent en is te gebruiken voor alle standaardpost in Oostenrijk.

 

Tijdens de Regenbogenparade, de Gay Pride parade van Wenen, richt de Österreichische Post een speciaal postkantoortje in, waar de eerste dagenveloppen van de speciale postzegel worden verkocht en elk poststuk kan worden bestempeld met de speciale eerste dagstempel. Het kantoor komt op de Schwarzenbergplatz, het eindpunt van de parade en de locatei van de slotmanifestatie.

Lees ook:Rusland woedend over eerste plek Conchita
Lees ook:Frans Bauer krijgt een eigen postzegel
Lees ook:Gay Prides in roze metropolen
Lees ook:Frits Huffnagel neemt speciaal voor Gay Pride ontworpen ING PINKautomaat in gebruik
Lees ook:Massaal op de naaktfoto in Weens stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>