Nijmeegse Villa Lila wordt verkocht

Villa Lila, het onderkomen van roze Nijmegen, wordt verkocht. COC Nijmegen, DITO! en Villa Lila gaan naar een nieuw onderkomen, dat volgens het COC ‘betaalbaar moet zijn en beter voldoet aan de hedendaagse eisen van de beweging en dat nieuwe kansen biedt om het ouder gedachtegoed van een nieuwe zelfstandige roze infrastructuur te behouden.’ Volgens jaar bestaat Villa Lia een kwart eeuw. Tegenwoordig worden meer en meer activiteiten van COC Nijmegen en DITO! buten de deur georganiseerd: daarom wordt het huidige roze huis verkocht.

‘Dit is een ingrijpend besluit’, zegt voorzitter van de Villa, Maurice Nooijen, ‘Veel mensen hebben mooie herinneringen aan de Villa. Tegelijkertijd krijgen we nu een prachtige kans.’ Hij stipt de toegankelijkheid voor rolstoelhouders aan die ‘eindelijk aangepakt kan worden’. Doel is om halverwege 2010 ‘het lintje voor een nieuw onderkomen te laten doorknippen’. Er komt een Een Task Force van mensen uit de drie partijen die de inhoudelijke eisen moet gaan bekijken waaraan een nieuw roze huis moet voldoen. De werkgroep gaat nauw samenwerken met de gemeente Nijmegen.

Lees ook:Villa Lila Nijmegen wordt verkocht
Lees ook:Jubileum roze ouderen Nijmegen
Lees ook:Lezing Coup 2010, Maastricht en Queer Art
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Nieuwe Gay citymap gepresenteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>