Lekker zomerhit van Mando Diao

Mijn voorganger Jeroen Eenkhoorn zette regelmatig de ‘Friday Floor Filler’ op deze site. Om hem een beetje eer aan te doen (ten slotte was gay.blog drie jaar geleden zijn geesteskindje): vandaag een vage poging in die richting, met een zomerhit. Een zomerhit moet aan één ding voldoen: na één keer horen niet meer uit je hoofd gaan. En dat deden de boys van Mando Diao deze zomer 2009 met de knoepert van een hit: ‘Dance with somebody‘.

 

De gagarerockers uit het Zweedse stadje Borlänge bestaan al een jaartje of wat: de band ontstond in 1995, maar ging vier jaar later serieus aan het werk en is inmiddels erg populair in Zweden, Duitsland en Japan. Dit jaar stonden ze op Pinkpop. De vijf Zweedse knapen ‘hebben een hoop meiden achter zich aan’, al zien ze dat zelf niet zo. Op internet wordt druk gespeculeerd wie het lekkerst is. Zelf zien ze zich niet als sekssymbolen: ‘Andere mensen zien ons misschien zo. Die zien iedereen in de muziek als sekssymbool. Zelfs politici: Bill Clinton werd verdomme gepijpt in zijn kantoor. Seks en muziek liggen heel dicht bij elkaar.’ Ze geven concerten in Nederland op donderdag 19 november in Tivoli Utrecht, vrijdag 20 november in de Effenaar in Eindhoven (uitverkocht) en maandag 23 november in Paradiso in Amsterdam (ook uitverkocht).

Lees ook:Lekker retro is niet lelijk
Lees ook:Irene Hemelaar verzorgt Preek van de Leek in Amsterdam
Lees ook:Zweden: schadevergoeding voor transgenders die gedwongen werden gesteriliseerd
Lees ook:Floorfiller: Alphabeat – Fascination
Lees ook:Was schutter homoclub Pulse in Orlando zelf homo?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lekker zomerhit van Mando Diao

  1. Zomerhit 2009

    Die stond al lang en hoog op onze lijst…

    niet geheel onaantrekkelijke zanger ;;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>