Hetero -en homotieners samen op Canal Parade

Middelbare scholieren maken samen een vuist  op de Canal Parade: 150 hetero -en homotieners varen mee op drie boten. De Jong & Out boot van het COC kwam er twee jaar geleden op initiatief van homotieners, die wilden laten zien dat je ook op je 15de homo kunt zijn. Andere jongeren varen mee op de  boot van Onderwijsminister Plasterk. Daarnaast komt er een boot  met leerlingen en docenten van Amsterdamse scholen. Na de Canal Parade is er vanaf 19.30 uur voor alle homo -en heterotieners een Gay-Straight Alliance feest in het pand van COC Amsterdam.

 

Ondersteund door COC Nederland, worden in het hele land op middelbare scholen Gay-Straight Alliances (GSA’s) opgericht: groepjes van homo -en heteroleerlingen. Het idee is overgewaaid uit de Verenigde Staten. De jongeren willen daarmee een bijdrage leveren aan veiliger scholen voor iedereen, of je nu homo of hetero bent. Onlangs bleek uit onderzoek van de Inspectie van Onderwijs dat de helft van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs scholen niet veilig genoeg vindt voor homo’s of lesbo’s om uit de kast te komen. Gay-Straight Alliances organiseren acties op hun school en gaan het gesprek aan met hun omgeving en de schooldirectie over seksuele diversiteit (bron: persbericht).

Lees ook:Piter Jelles heeft de grootste
Lees ook:Gay-Straight Alliances ‘goed onderbouwd’
Lees ook:Hetero’s komen voor homo’s op in filmpjes
Lees ook:Vrijdag 21 april: anti-pestdag op scholen
Lees ook:Staatssecretaris ‘moet niet meedoen aan Canal Parade’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hetero -en homotieners samen op Canal Parade

  1. Pingback: Plasterk bezoekt homo’s op VMBO-school | Gay

  2. Pingback: Wethouder Gehrels opent Roze Filmdagen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>