Kiss In 2009 in Amsterdam

Zaterdag 16 mei 2009 vindt op de Dam in Amsterdam een Kiss In plaats, in het kader van de International Day Against Homophobia & Transphobia’ (IDAHO) op zondag 17 mei. De datum om erop los te zoenen, kán bijna niet beter: op de dag van het Eurovisie Songfestival in Moskou. De dag, waar de burgemeester van de Russische hoofdstad de op die dag geplande homodemonstratie met geweld in mekaar dreigt te rammen. De dag waarop Gordon linea recta terug naar huis vliegt, als dat gebeurt. COC Nederland, Transgender Netwerk Nederland, de Noodles en Queer NL lopen in een kleurige optocht door de stad naar de Dam. Vanaf 14.00 uur start de tocht vanaf het Homomonument. De Kiss In begint om 15.30 uur.

‘In een kleurige optocht eisen we de straat terug en zoenen we op de Dam tegen homofobie en transfobie,’ meldt de aankondiging.  ‘s Avonds organiseert COC Nederland met de Europees lijsttrekker van de SP in Felix Meritis (het voormalige Shaffy Theater) in Amsterdam een solidariteitsmanifestatie met de Gay Pride in Riga. Ik neem aan dat zij Moskou er zeker ook bij zullen (en moeten) betrekken. Dolly Bellefleur, nooit te beroerd om als markant roze boegbeeld acte de présence te geven als het gaat om homorechten, verbindt debatten tussen politici op luchtige wijze met elkaar. Ze zal die avond een voor de gelegenheid (zelf) geschreven lied ‘dopen’ (bron: persbericht).

Lees ook:Amnesty’s uit 25 landen naar Baltic Pride
Lees ook:Politie grijpt bij Moskou Pride hardhandig in
Lees ook:Kiss-In: ‘Amsterdam zegt #Njet! Geen LHBT-vluchtelingen terug naar Rusland’
Lees ook:Erwin Olaf roept op tot massale kiss-in
Lees ook:Reminder: Amsterdam zegt #Njet! Geen LHBT-vluchtelingen terug naar Rusland

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kiss In 2009 in Amsterdam

  1. Pingback: Roze deelnemers welkom bij Marathon Leiden | Gay

  2. Pingback: COC organiseert lijsttrekkersdebat in Den Haag | Gay

  3. Pingback: Zin in Respect op Valentijnsdag | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>