Eerste Nationale Coming Out Dag

Zaterdag 11 oktober vindt in Nederland voor het eerst de Nationale Coming Out Dag plaats (update 2009: klik hier). De dag komt er op initiatief van het Ministerie van OCW en COC Nederland. Vanuit Den Haag vertrekt een bus door het land met aan boord onder andere minister Plasterk. De bustocht eindigt in Arnhem, waar een uitgebreid dagprogramma te bezoeken is. Veel locale COC verenigingen organiseren een feest, een discussieprogramma of andere activiteiten.

Coming Out Day werd voor het eerst in 1988 in de Verenigde Staten gehouden, om de tweede nationale roze mars te vieren van de Washington Lesbian & Gay Rights. Landen als Zwitserland, Duitsland, Canada en Groot-Brittannië namen het initiatief over (in de UK zondag 12 oktober). Gratis dagblad De Pers, COC Nederland, Gay & Night, de Gaykrant, ZijAanZij en Expreszo komen met een gezamenlijke editie rond coming out.

De Hema in  Nijmegen vervangt de gebruikelijke aanbiedingen door posters die de Coming Out dag aankondigen, personeel draagt buttons, bij de kassa’s liggen informatiefolders en in de etalages hangen foto’s van Erwin Olaf van homo’s en lesbo’s. COC Nijmegen ontvangt in het Hema restaurant minister Plasterk, die samen met een Nijmeegse leerling een nieuwe onderwijs website lanceert. COC Leiden organiseert de hele week activiteiten en zaterdag een ‘Coming-outfeest’. Woensdag werd hier de koploperovereenkomst tussen gemeente en COC getekend. COC Amsterdam organiseert een dialoogbijeenkomst met Turkse –en homo-organisaties. COC Limburg organiseert de 30e editie van de Pink Party, de naar eigen zeggen ‘grootste gay & lesbian party van de Euregio’, in La Bonbonnière in Maastricht .

 

 

 

Lees ook:Nationale Coming Out Dag 2009
Lees ook:Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017
Lees ook:Coming Out Dag 2014
Lees ook:Nijmegen al jaren koploper homobeleid
Lees ook:Coming Out Dag 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>