Homo-manifestatie in Sarajevo verstoord

Hoe wrang ook: het zát eraan te komen: het begin van een vierdaagse homo-manifestatie in de Bosnische hoofdstad Sarajevo is door rellen verstoord. Tientallen ultrarechtse en orthodoxe jongeren drongen op naar het Museum voor Schone Kunsten. Daar vond de opening plaats van het eerste homofestival ooit in Bosnië. Verschillende journalisten raakten gewond.

Orthodoxe christenen en moslims hadden van tevoren al woedend geprotesteerd tegen het evenement. Het feit dat het tijdens Ramadan plaatsvindt, is de moslims in het verkeerde keelgat geschoten. Sterker nog: in die hoek gingen geluiden op om ‘homo’s te vermoorden’. Dat stond op posters, die ze in de stad hadden verspreid. De internationale gemeenschap veroordeelde die reacties en riep de Bosnische overheid op om de Sarajevo Pride manifestatie te beschermen.

Lees ook:Homo’s brengen religies nader tot elkaar
Lees ook:Posters ‘Dood aan de homo’s’ in Sarajevo
Lees ook:Politie Istanbul drijft Gay Pride uiteen met waterkanon en traangas
Lees ook:Ophef over veiling inboedel Pim Fortuyn
Lees ook:Rotterdam en Erasmus Universiteit ontslaan Ramadan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>