Hartjesdagen: straatfeest voor de kleine man

Zaterdag 16 en zondag 17 augustus 2008 zijn op de Zeedijk in Amsterdam de jaarlijkse Hartjesdagen (update 2012: klik hier). Hoewel het wel iets weg heeft van een mini Gay Pride, is het geen specifiek homofeest. Vroeger verkleedden mannen zich als vrouwen en omgekeerd: dat trekt homo’s, maar het feest was oorspronkelijk bedoeld voor de kleine man.

Homo’s en lesbo’s in ‘omgekeerde’ uitdossing zijn zeker welkom, te meer, omdat de Zeedijk zich langzaamaan ontwikkeld als straat met nogal wat homohoreca: de Barderij, Queen’s Head, de Engel van Amsterdam en café ‘t Mandje is sinds Koninginnedag weer open. In de nabije Warmoesstraat zijn veel homotenten, maar dan vooral voor de zware jongens (leer en zo meer).

 

 

 

Lees ook:Nichtencircus op Nieuwmarkt Amsterdam
Lees ook:Hartjesdagen Amsterdam
Lees ook:Hartjesdagen op de Amsterdamse Zeedijk
Lees ook:Roze feesten rond Koninginnedag 2012
Lees ook:Hartjesdagen Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>