Roze Dolle Dinsdag in Oss

Het Noord-Brabantse stadje Oss maakt zich op voor de 8e editie van Dolle Dinsdag: Op 19 augustus 2008 vindt ‘De Gayday met de zachte G’ plaats (editie 2011: klik hier). Acht jaar geleden kregen plaatselijke kranten nog ingezonden brieven in de trant van ‘aan dat soort feesten hebben wij geen behoefte’, maar  Dolle Dinsdag groeide uit tot een dag waar vorig jaar 6000 bezoekers op afkwamen. Op de Osser Kermisdinsdag 19 augustus is de Eikenboomgaard van 15.00 tot 03.00 uur roze gekleurd. De kermis staat in Oss tot en met 20 augustus.

Het feest is misschien een beetje afgekeken van de Roze maandag op de Tilburger Kermis, maar dan intiemer. Organisator Cor Strik: ‘Het is vooral bedoeld als een integratiefeest voor homo’s, lesbo’s en bi’s, zonder direct op de barricades te springen.’ Er komt geen drag queen race, zoals vorig jaar. Strik vindt dat ‘ontzettend jammer, maar vanwege de drukte hebben we daar simpelweg geen plaats meer voor.’ Wel komt er een overdekte catwalk met podiumacts, waaronder een playbackshow van de Amsterdamse Mayday. Ieder jaar komt Cybersissie, een wandelend kunstwerk uit Tilburg met extreme outfits. Mocht het gaan regenen, dan liggen er 500 roze poncho’s klaar om uit te delen onder het publiek.

 

 

 

 

Lees ook:Oss kleur roze tijdens Dolle Dinsdag 2011
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 22 augustus
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag
Lees ook:Dolle dinsdag op de Ossekermis
Lees ook:Roze protest op Dolle Dinsdag in Oss

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Dolle Dinsdag in Oss

  1. Johan Maroth

    Het was voor mij de 1e keer en voorlopig ook gelijk de laatste keer. Exact 25 meter tolerantie. Integratie heb ik nergens kunnen vinden. Ik werd niet vrolijk van de reacties uit het publiek op homo’s, lesbo’s en trafo’s. Echte uit de Brabantse klei getrokken boerenopmerkingen tot ordinair schelden aan toe. Daar valt nog mee te leven want ik antwoord de zot naar zijn(haar) dwaasheid niet opdat ik niet word zoals hij(zij).
    Dat wat het gevoelsmatige betreft. Zakelijk gezien was het op het trefpunt op de Eikenboomgaard 25 meter ieder voor zich en god voor ons allen. Daar kan veel meer uit gehaald worden. Alleen op de Eikenboomgaard bij het trefpunt zag je links en rechts wat roze aangebracht. Nergens verder dan die 25 meter was er iets te zien wat gerelateerd kon worden aan het idee van roze ongeacht op welke dag dan ook.
    Beslist geen roze dinsdag zoals in de pers en vanuit de organisatie naar voren wordt gebracht. Mijn idee is dat men in Oss weer opnieuw moet starten en dan niet alleen de pers maar vooral ook openbaar bestuur en publiek eerst warm laten lopen voor acceptatie van roze. Dat was nu ver te zoeken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>